T2C terminál 


Már a 2B építésekor felmerült egy lehetséges 2C terminál megépítése, ám az a mai napig sem valósult meg. Igaz, egyelőre nincs is rá égető szükség, hisz a SkyCourt-tal kibővített 2-es terminál még a jelenlegi forgalom másfélszeresét is kényelmesen elbírja. Ám, ha a fentebb leírt fejlesztési projekt-csomag megvalósul, és továbbra is bővülő lesz az utasforgalom, távlatilag szükség lesz egy újabb terminálra is. A régi tervek szerint a 2A két oldalára épült volna a 2B és a 2C, patkó alakot formálva.

A már megkezdett fejlesztési program 10-15 éven át valósul meg, mire mindennel végeznek, a 2-es terminál éves kapacitása eléri a 15 millió utast.


Új irányítóközpont 


A HungaroControl beruházásában 2013-ben átadásra is került az új légiforgalmi irányító központ. A fő számok: 11 milliárd forintos beruházás, 10000 négyzetméteres központ, 80 százalékban saját finanszírozásban. Az ANS III. nevű program keretében felépítenek egy közel tízezer négyzetméter alapterületű, háromemeletes, új légiforgalmi irányító központot. Ezt követi majd a hardverek fejlesztése, és a MATIAS szoftver új verziója. Az átadás 2013 februárjában történt meg.

 

forrás:fovaros.blog.hu