Lovarda / Horgásztó

 

Az első fotópozíció a Lovarda, melyet néhányan Horgásztóként ismernek.

Megközelítése: 98-as autóbusz, autó. 

Sajnos nagyon szemetessé vált ez a hely, sokan csak nézelődnek, és időnként maguk mögött hagynak "ezt meg azt".

 

Amint a térképen is látható lesz, az út nagyon közel van a kerítéshez. Könnyen megközelíthető, Kisebb átmérőjű objektívvel át lehet fotózni a kerítésen.

 

Fontos! 

A kerítést NE ÉRINTSE, NE MÁSSZON FEL RÁ!

 

Kamerák és érzékelők működnek a kerítés mellett. Az FBŐ- s őr folyamatosan járőrözik a repülőtéren,  ha valaki megérinti a kerítést, többnyire azonnal jön és figyelmeztet, s általában udvariasan megkér mindenkit, hogy álljon távolabb a kerítéstől!

 

Ebbőll a pozícióból meg lehet figyelni a leszállást, felszállást, nincs messze a futópálya, mely Budapest felöl nézve 13R (130 fokban áll és jobb oldalon a másik pályához képest, ami a 13L) Ez az a pálya, amelyiken folyamatosan van látnivaló. Itt szállnak le, illetve fel a gépek( széliránytól függően). A másik pályát  ebből az irányból(13L) ritkábban használják lesállásra. Természetesen kivételt képez valamilyen esemény, pályazár stb. ( A repülőgépek szembeszélben szállnak le és fel. ) 

Innen leginkább csak a reggeli, kora délelőtti órákban lehet  felvételeket készíteni a napsütés miatt.

Szemben van a T1 terminál, mely jelenleg zárva van. A nagyobb teherszállító (cargo) gépek csaknem egész nap itt parkolnak. (UPS, DHL, TNT, stb.) Az esetlegesen beeső katonai, szállító, tanker és az egyéb gépeket is itt lehet a leggyakrabban megnézni, hiszen általában itt parkolnak, vagy várakoznak addig, amíg kiszolgálják őket.

A T1 mellett van a kisgépes terminál. Kisebb-nagyobb üzleti és magángépek színes forgatagában időnként lehet látni nagyon szép apróságokat! (Pl Forma 1 idején)

 

Ilyen képek készíthetőek innen:

 

 Alpha Star - Airbus A318-115CJ ; British Airways - Airbus A320-232  

 

Turkish Cargo - Airbus A310-304F

 

Képek: saját készítés