Orgoványiszőlő dűlő

 

A radar, illetve a kisdomb után, még mielőtt beérne kicsinyke erdőbe újabb délelőtti pozíció kínálkozik arra az esetre, ha véletlenül (13R pályazár esetén) erre a pályára (13L-re) érkeznének gépek. (Pl: az An-124 csak a 13L/31R-ra érkezhet) Ezen a helyen már ismét Budapesten vagyunk a XVII. kerületben.

(kép: Nordavia Boeing 737-500)

 

A kiserdőn áthaladva kiér a Ferihegyi utcába, melyen kanyarodjon balra. Az aszfaltos útról már látni a kerítés, melyhez még elég rázós, betonos, földs út vezet. Ezy egy újabb fotópozíció. Amennyiben pályazár van a 13R/31L Pályán, és 13-as irány van, (Bp. felöl szállnak le a gépek) innen a leszálló vasakat meg lehet fotózni, de megfelelő objektívvel, a 31L irányból felszállni illetve a 13R irányból guruló gépeket is meg lehet fotózni, megbírkózva a kerítés okozta nehézségekkel. Innen a hangárokra is remek rálátás nyílíik, ha szép az idő. A Hely másik nevezetessége, hogy 2014 márciusáig itt állt a "kibelezett" hajdani Malév Tu-154-es(lásd kép).

 

(kép: Nyüzsgő forgatag a hangárok előtt)

 

...és innen már valóban visszaérkeztünk a lakóházak közé. A gödrökben nem szűkölködő út vége, a Baross utca. Balra fordulva, ismételten benézhet a Lovardához, hogy érkezett-e érdekes "vas". A térképen növelve a nagyítást megjelenik az Orgoványiszőlő dűlő neve, s helye.

Kellemes barangolást, felfedezést, fotózást kívánok!

Frissítve 2015-03-02

 

<<--vissza a lap tetejére

Képek: Saját készítés