Légitársaságok

 

A Ferihegyen működő, illetve képviseltettel rendelkező légitársaságokról még nem esett szó. Azt gondolom, hogy a felsorolást a hazai társaságokkal kezdem. 

Amikor  valakit megkérdeznek, hogy Magyarországon hány légitársaság működik, szerintem mindenki rögtön a sajnálatos körülmények között csődbe vitt Malévra gondol, majd a WizzAir-t illetve a 2013-ban alakult Sólyom Hungarian Airways-t említi. Nos ennél azért kicsivel bővebb a paletta. A teljesség igénye nélkül megpróbáltam összegyűjteni azokat a légitársaságokat, melyek kis hazánkban működnek, s működtek. A felsorolásban a Malév is jelen van, ugyanis azt gondolom, hogy Ferihegy, és a magyar repülés története szervesen kapcsolódik ehhez a sajnálatos módon megszüntetett légitársasághoz. 

A kutató, s kereső munka közben a hőskor is megjelenedett. Ennek hatására picit háttérbe szorítottam azt az elhatározásomat, hogy csak Ferihegyre koncentrálok. Fogadja szeretettel azokat a társaságokat is, melyek még Mátyásföldről indítottak belföldi, és külhoni járatokat.

 

Végül felsorolom a Budapestre repülő külföldi légitársaságokat, megjelölve azokat a városokat, melyekkel közvetlen összekötettést teremtenek.