Atlant Hungary Airlines 

 
 
Az orosz-magyar érdekeltségű légitársaság. 
Az Atlant-Hungary négy TU-154M típusú géppel kívánt részt venni a charter-utasszállításban. Az cég vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Gados György, Farkas Bertalan a felügyelő bizottság elnöke és 8%-ban tulajdonos.
 

Az Atlant-Hungary úgy új szereplő, hogy valójában Aerobatics néven már 1992 óta működött, eleinte főleg kisgépes pilótaképzéssel, műrepülő oktatással foglalkoztak. A cég  két IL-76 és egy AN-32B típusú repülőgéppel rendelkezett, főleg teherszállítással foglalkoztak, Az általuk szállított mennyisége elérte a 15 ezer tonnát. 

A 4db Tu-154-es gép az ororszországi Samara Airlines-szal kötött megállapodás eredményeként érkeztek volna a magyar légitárasághoz. A tervek szerint a gépek magyar lajstrommal repültek volna a Ferihegyről.

A Tu-154M gépek korszerűbb típusok, mint a Malévnál repülő TU-154B változat, a gépek átlagéletkora 8 esztendő. A gépeket orosz-magyar vegyes személyzet repülte. A pilóták oroszok, a stewardessek pedig magyarok. Az első időben lesz egy orosz steward is a fedélzeten, aki a kabin és a pilótafülke közötti kommunikációt segíti – bár a pilóták természetesen kivétel nélkül beszélnek angolul.