Cargo-domb

 

A cargo dombot két útvonalon is meg lehet közelíteni:

 

- A T1 terminál után (Budapest felé) az első utcán be kell fordulni, mely egy aszfaltos/földes út. A  végén, található a Cargo-domb ( a térkép szerint Sajó majd Csap utcán át). Ott egy meredek emelkedő megmászása után egy kerítésnél találja magát, melyen sok a rés. Innen minden macera nélkül bármikor lehet fotózni, ám sokan a kerítés másik oldalán lesznek, ez viszont zavarni fogja a fotózást. Meglehet, lesz olyan rés, melyen innen is át tud menni a "másik oldara".

Amennyiben ezen az utcán továbbhalad a töltés mellett,  az Igló utcához érkezik ki (a HungaroControlhoz). Itt jobbra fordulva,  egészen addig a parkolóig tud autózni, amit a kerítéstől már látott (ez  hosszabb verzió).

 

- A "B" verzió, A Gyömrői útról, a vasúti átkelőhelynél (Budapest felől érkezve) balra ráfordul (a gyorsforgalmi út hídja alatt) az Igló utcára, és (lásd térkép) a repülőtér kerítése mellett haladva "koppanásig" a parkolóig megy.

Nyáron napsütésban ...kora délutántól már lehet itt fotózni.

Nagyon népszrű hely, hiszen kiváló rálátás van a méterekre lévő gurulóra, és futópáláyra. Egy-egy különlegesebb vas érkezésekor teljesen megtelik érdeklődőkkel, fotósokkal!

 

A kerítésre vonatkozó szabályok lásd: Lovarda. 

Ilyen képek készíthetőek innen:

 

 ADAC Ambulance - Beech B300Super King Air350 ; Holiday Czech Airlines - Airbus A320-214 ; 

Aegean - Airbus A320-214 ; Arcus Air - Dornier Do-228-112

 

képek:saját készítés