Radarok mentén. 31R-tól 13L-ig

 

Megközelítése:

 

A patakparttól, a homokos földúton, a repülőtér kerítését követve eljuthat néhány, a reggeli, illetve délelőtti órákra ajánlott  fotópozícióhoz. Az első ilyen pozíció a nagy fehér gömb alakú radar előtt (átkelve a patakon) található, ám hasonló képeket készíthet még a patakon való átkelés előtti tetszőleges helyről. (Kép: Rossiya Airbus A320-214 )

 


 

A következő hely a radar után, a földúton balra tartva érhető el. A hely érdekessége, hogy a kerítésnél magasan helyezkedik el, ám nem nagy távolságra a futópályához. Innen kíválóan belátható csaknem az egész 31R/13L pálya.

(Kép : Lufthansa Airbus A320-214(WL))

 

 

 

A kerítéshez igazodva induljon tovább. Hamarosan a 2-es terminállal szemben találja magát. Innen már megfelelő objektívvel akár a terminálnál álló gépeket is fotózhatja, de kisebb gépekkel a futópályán illetve a guruló utakon haladó vasak is fotózhatóak.

(Kép Edelweiss Airbus A320-214)

 

A következő kedvelt pozíció a 13L-nél álló radar után található (Az irányítótoronynál). Az itt található kis dombocskáról zavartalanul lehet fotózni a kifutóra ráforduló (13L irányból) gépeket, valamint innen jól fotózható a B5-ös állóhely, ahol időnként el-elcsíphet egy-egy An124-es óriás szállítógépet.

(Kép : EL Al Boeing 747-400)

Egy eldugottnak nevezhető pozícióról nem beszéltem még. Ez a hely 31R küszöbbnél van kb. a Spotter-dombbal szemben. Itt a kerítés mellett vezető út a futópálya szintje alatt van, de van egy kis töltés, fákkal benőve, melynek oldalában van egy kanapé. Innen én még nem nagyon fényképeztem, de mint hely, muszály megemlíteni.

 

<<---vissza a lap tetejére

képek: Saját készítés