T1 és T2 terasz

 

T1 Terminál terasz

Talán egyszer, ha valamilyen formában megnyílik a műemlék terminálunk terasza akkor ...a terminált annak ellenére zártak be, hogy miliárdokat költöttek rá. Megmagyarázni meg tudom a döntést, csak nehéz megérteni ..."Made in Hungary". Igen tudom kicsi a kapacitás, nem tudják szétválasztani a schengeni és a Shengenen kívüli utasokat...

A szélirány függvényében meg lehetett innen figyelni, a fel és leszálló gépeket is! (13R/31L)

 

 

T2 Kisterasz

Amennyiben nem busszal érkezik a városból, javasolnám, hogy a város határán lévő bevásárlóközpont parkolójában hagyja az autóját. Természetesen van parkoló a repülőtéren de elég magas az árszínvonala!

A 2-es terminálon a "kisterasz" lehet az első fotópozíció, mely a prémium parklóból (indulási szint) nyújtott egy kis betekeintést a repüőtér életébe. Valóban szép képeket lehetett innen készíteni a kora délutáni óráktól, amíg a sátorokkal, majd 2013 tavaszától a "bádogvárossal" el nem csúfították.

Leszálló irány (többnyire 31R (tehát Vecsés iráyából a jobb pályára) vagy felszállóirány 13L, tehát budapest felöl ( szélfüggő)

 

Swiss - BAe AvroRJ100 ; Air France - Airbus A320-211

 

 

T2 Kilátóterasz

2013 augusztus 9-tól ismét várja a látogatókat a T2-es terminál kilátóterasza. Kicsit átépítve, leszűkítve, de végre látogatható a terasz. Fotózási szempontból, a magas üvegfal tükröződései és koszfoltjai teszik kalandossá a fotózást. Kiváló rálátás nyílik a 2A terminál  forgalmi előterére, a hangárokra, stb. Az induló vagy érkező forgalom java megfigyelehtő innen, nem beszélve a földi kiszolgálásban szorgos "hangyaként" dolgozó emebreiról, akik előtt bizony megemelem a kalapomat!(Belépődíj 2016-ban 500Ft/fő)

 

 Az újjáépített terasz ; Egyiptair - Airbus A320-231

 

 

<<---vissza a lap tetejére

képek: saját készítés