Spotter-domb

 

A spotter-dombot két irányból lehet megközelíteni. 

 

1 - A T2 termináltól gyalog. Posta épülete mellett elsétálva, a szántóföld mellett vezető földúton, vagy a kerítés mellett, de itt néhol a terepviszonyok miatt a futópálya szinte alatt van kerítés.

Kerítés: Van egy nagy fa a kerítés mellett, melyen élelmes spotterek készítettek egy kis kiülőt. Akár innen is lehet bámészkodni, fotózni!

A földútról is kíválóan lehet fotózni. A domborzati viszonyoknak hála, remekül rá lehet látni a 13L/31R pályára. Elsősorban a 13L irányból felszálló gépek fotózása nagy élmény, de megfelelő pozíciót találva a leszállókat (31R Vecsés-Üllő irányból) lencsevégre lehet kapni, de azt gondolom, erre a domb sokkal alkalmasabb.  Kérem, ha megközelíti a kerítést, ügyeljen arra, hogy ne érintse meg, nem másszon fel rá (bővebben Lovardánál).

 Antonov Design Bureau - Antonov A124-100M-150 ; 

Royal Jordanien Airlines - Embraer ERJ-195LR

 

2 - Vecsésen, a gyáli (lámpás) elágazás után (Budapest felöl érkezve, a Penny után) balra kell fordulni a virágüzletnél az Ecseri utcába. Az utca a temető mellett vezet el majd áthalad a 4-es út felett. A felüljáró után le kell parkolni az autót a sorompónál. Innen, megközelítően 5-10 perc séta egyenesen előre a domb, melyet magas fák szegélyeznek.  Az Ecseri utca tulajdonképpen  a repülőtér kerítéséig járható. Az útról,  az utolsó harmadban célszerű jobbra letérni, és egy kis ívvel fel lehet menni a dombraA térképen meg tudja nézni "sattelite" módban a pontos irányt. Tisztán látszik a fák közötti tisztás.

Képek: A spotter-domb


 

A domb a 31R (Vecsés-Üllő felöl érkező gépek, melyek a jobb pályára érkeznek) küszöb közelében van, közvetlenül a kerítés mellett, azaz inkább felett :) A helyszín jó fotózási lehetőséget biztosít napsütéses időben, a kora délutáni óráktól 31R iránynál. 

 Alitalia - Airbus A320-216 ; Cargolux - Boeing 747-4R7F

<<---vissza a lap tetejére

képek: Saját készítés