Aeroplex Kft , az ACE

 

Az Aeroplex mint a Malév százszázalékos leányvállalata 1992 óta nyújt műszaki karbantartási szolgáltatásokat Budapest Ferihegy nemzetközi repülőterén. A vállalat Boeing 767, 737, 757, Fokker 70 és 100 és CRJ típusú repülőgépekre szakosodott.

Az Aeroplex középtávú stratégiájában nagy súlyt fektet a többi között a line maintenance tevékenységének külföldi bővítésére. E tevékenység kiterjesztését a társaság két lépcsőben végezte: először a moszkva-domogyedovói, aztán a krasznojárszki Line Station megnyitásával.
Az Aeroplex-bázist 2007 őszén alakították ki Moszkva Domogyedovo repülőterén. Az első, kilencven napos szakaszban az Aeroplex ideiglenes jóváhagyással, korlátozott képességekkel Boeing 737 és Boeing 767 karbantartásra szakosodva végeztek műszaki szolgáltatást az AirUnion B737 és B 767-es gépparkja számára. A második szakaszban az Aeroplex oroszországi leányvállalatot alapított, mely a tevékenységét kiterjeszti a Boeing 757 típus üzemeltetésére és karbantartására is. Ugyancsak a második szakaszban, 2008-ban tervezik a krasznojárszki Line Station megnyitását is.
Az Aeroplex több, mint 15 éves iparági múltja, magas nemzetközi elismertsége garancia az orosz partnernek az eredményes együttműködésre, mely az AirUnion részére a gépállási idő és a technikai költségek csökkenését eredményezi.

 

 

forrás:ferihegyirepuloter.network.hu