T2 B Utashíd

 

2018-09-13

Átadták az utasforgalomank a mólót.

Képek(Budapest Airprort)

2018-08-01

Az utashíd fokozatos átadása elkezdődött, melyenk részeként a WizzAir astanai utasai már a vandonatúj móló egyszerűsített beszállókapuját (C12-es) használva indultak el a "repülőgép felé". Az átadás folyamatos lesz, íg a móló többi részét is hamarosan birtokba vehetik az utasok!

 

Az építkezéről...

Az utaslétszám dinamikus fejlődése elengedetlenné tesz a fejlesztést, mely talán már így is az utolsó utáni percekben kezdődik. Az építkezés a "bádogvárosnak" is emlegetett ideiglenes épület elbontásábal kezdődik a T2B terminálnál várhatóan 2017 első napjaiban.

Az móló teljes alapterülete 10 300 négyzetméter lesz, mely magában foglalja a forgalmi előtér-, a galéria-, és az indulási szintet.

27 beszállókapu áll majd az utasok rendelkezésére, melyek liftekkel, és lépcsőházzal ellátott nyolc függőleges központi elemhez kapcsolódnak.

Az új utasmólón három pár elforgatható „csáp” lesz, vagyis a széles törzsű gépekből a pilóta fülkénél és a törzsön a szárny előtt található ajtókon át egyszerre két folyosón lehet kiszállni. Elforgatás után ugyanez a folyosó egyszerre két úgynevezett keskeny törzsű gépet tud majd kiszolgálni.

A beszállókapuk alkalmasak lesznek a Non-Schengeni oldalon utashidas,  buszos beszállításra, illetve a fapados járatok kisolgálására is, tehát gyalogos ki-, illetve beszállításra is.

 

forrás:airportal.hu